LNG SOLUTIONS
Het is meer dan schone brandstof...
het is de brandstof van de toekomst

LNG Solutions van ENGIE

LNG Solutions: een combinatie van de kracht en kennis van ENGIE in technische dienstverlening en ENGIE Nederland op het gebied van LNG en de gasmarkt. Aangezien LNG Solutions een 100%-dochter is van de GDF SUEZ Groep, maakt zij volledig gebruik van diens sterke LNG-positie op de wereldmarkt.


LNG Solutions beheert de totale keten

LNG Solutions biedt u een totaaloplossing. Onze meerwaarde vindt u terug in allerlei vormen. Wij begeleiden u tijdens het gehele proces. Onze kennis zetten wij graag voor u in en wij helpen u bij het realiseren van een succesvolle overstap.


De prestaties van ENGIE GROEP:

  • Beheert de gehele keten, met eigen aardgasbronnen;
  • Heeft de levering van LNG zeker gesteld door middel van eigen LNG-productie in het Midden-Oosten (Qatar en Jemen), Afrika (Egypte en Algerije) en Zuid-Amerika (Trinidad en Tobago);
  • Beschikt over een lange-termijn-opslagcapaciteit in West-Europa: Zeebrugge in Vlaanderen, Montoir en Fos-sur-Mer in Frankrijk;
  • Heeft 17 LNG-zeetankers: in eigendom of in langlopende huurcontracten;
  • Is de grootste transporteur van LNG in de Atlantische Oceaan;

Sterke positie in de LNG-keten

We onderscheiden ons door de hoge kwaliteit van onze LNG-dienstverlening. Enerzijds door het leveren van LNG met een hoog methaangehalte, anderzijds door de betrouwbaarheid van de LNG-levering. Door de sterke positie van ENGIE in de gehele LNG-keten: met eigen exploratie en productie en lange termijn gascontracten, met eigen liquefaction plants, met eigen zeetankers voor transport over de wereldzeeƫn, met capaciteit voor op- en overslag in de Europese zeehavens en met hoogwaardige LNG-tankstations en bunkerfaciliteiten in Nederland. Klanten kunnen rekenen op een continue toevoer van LNG tegen een aantrekkelijke prijs.


In het scheepvaartsegment onderscheidt LNG Solutions zich bovendien door samen met ENGIE een unieke integrale oplossing te leveren, bestaand uit technische oplossingen voor nieuwbouw van en refit naar LNG-voortgedreven schepen in combinatie met LNG-distributie en -levering.

Contact

Contact Brochure